Alexandru Măzăreanu

Alexandru Măzăreanu

Terapeut

Biografie:

Alexandru Măzăreanu este absolvent al facultăților de Educație Fizică și Sport și Kinetoterapie din cadrul UNEFS și a avut întodeauna drept moto ideea conform căreia autodepășirea este cheia succesului.

Premisa de la care a plecat întotdeauna, si care se regăsește în principiile de bază ale osteopatiei, este aceea că “organismul uman reprezinta un întreg, în care toate organele și sistemele sunt interdependente“. De aceea, în anul 2016 a început participarea la cursuri de osteopatie structurală, oferite de OMT Londra, unde a obținut certificări în osteopatie structurală, iar în prezent participă la cursurile London College of Osteopathy and Health Sciences (LCO) – Canada.

De la osteopați cu experiență (Peter King, Jimmy Michael, Giles Gyer, Marie-Laure Osty, Gianluca Ceino) a descoperit ce înseamnă, cu adevărat, această metodă de diagnoză și tratament, precum și importanța tehnicii pentru îndepărtarea disfuncțiilor structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar și fascial.

Pentru că perfecționarea trebuie să fie continuă și pentru că un tratament complet și eficient al unei afecțiuni reprezintă, de multe ori, o combinație a mai multor științe și tehnici, în anul 2018 a decis să aprofundeze, în cadrul DGS Academy, tehnicile de mobilizare a nervilor periferici și a punctelor trigger. Dacă inițierea a fost realizată sub instruirea prof. dr. Robert Donatelli, partea de aprofundare, în cadrul DGS Academy, l-a condus la absolvirea tuturor modulelor și la obținerea certificării internaționale în domeniu, fiind primul terapeut din România care beneficiază de acest titlu.