Sfaturi pentru revenirea în sala de fitness

Revenirea la sală după luni de zile de închidere este extraordinară. Iată cum se poate face în siguranță.

Indiferent dacă ești un sportiv înrăit sau ești sedentar, dar ai vrea să faci mai multă mișcare, s-ar putea să te pregătești să te îndrepți înapoi la sala de fitness. Dar, cu noul coronavirus încă activ, este important să ții cont de măsurile de siguranță atunci când vei avea o rutină de fitness în afara casei.

Atunci când facem mai puțin efort, starea noastră fizică scade, ceea ce poate crește riscul de rănire. Deci, cum putem reveni la sală în siguranță?

 

Nu pune prea mare presiune pe tine

Dacă a trecut mult timp de la ultimul antrenament de forță, corpul tău nu va mai putea performa la același nivel ca înainte. În schimb, începe lent și nu pune prea multă presiune pe tine, nu uita că mușchii au memorie.

Stretchingul este important, deoarece este o modalitate excelentă de a-ți prelungi și de a te ajuta să îți tonifiezi mușchii. Întinderea înainte și după exercițiu te va ajuta, de asemenea, să previi accidentările.

Primul tău pas progresiv ar trebui să fie integrarea a câteva zile de antrenamente de flexibilitate, pentru a crește fluxul de sânge și circulația, ajutând în același timp la mișcarea și la mobilitatea articulațiilor. Flexibilitatea este unul dintre cele mai ignorate protocoale ale rutinelor de fitness, iar stabilirea acestor protocoale din timp va permite organismului tău să se adapteze corect la noile cerințe care vor fi plasate pe acesta.

Ai răbdare. Nu poți trece de la zero kg la 60 kg imediat ce sălile s-au deschis. În studiile epidemiologice asupra leziunilor legate de sport, riscurile de rănire se ridică atunci când oamenii cresc brusc cantitatea sau intensitatea antrenamentelor lor.

Dacă nu ai făcut aproape niciun antrenament în timpul pandemiei, începe cu 50 la sută din volumul și intensitatea antrenamentelor anterioare când revii în sală.

 

Exersează distanțarea socială

Menținerea a 2 metri de distanță între tine și ceilalți este esențială.

Dacă participi la clase de group fitness, verifică dacă sala de fitness limitează numărul de persoane permise în fiecare clasă, noi la #mymotric avem clase cu 6-8 persoane. Acest lucru te ajută să te asiguri că există suficient spațiu pentru a te putea antrena în siguranță și fără griji.

 

Dezinfectează echipamentul

Chiar și înainte de COVID-19 centrele fitness dispuneau de prosoape de hârtie și spray dezinfectant în întreaga unitate. Asigură-te că le utilizezi după ce ai terminat cu fiecare echipament și ia în considerare ștergerea greutăților sau a aparatelor înainte de a le folosi. Acest lucru te va ajuta să te protejezi pe tine și pe oricine care utilizează echipamentul ulterior.

Sfat: Când cureți echipamentul cu pulverizare, lăsăi-l să stea un minut înainte de a șterge. Apoi, lăsă-l să se usuce complet înainte de utilizare. Acest lucru oferă dezinfectantului timp pentru a ucide orice germeni pot fi pe bancă, greutăți sau echipamente.

Nu-ți atinge fața

Pe tot parcursul antrenamentului și al timpului în sală, evită să îți atingi fața. Acest lucru ar putea fi mai greu decât în ​​mod normal dacă transpiri, așa că păstrează un prosop curat în apropiere sau peste umăr în timp ce faci exerciții fizice.

Dacă ești îngrijorat cu privire la atingerea greutăților, poți utiliza un prosop de hârtie ca barieră sau le poți șterge înainte de a le folosi. Dar amintește-ți, virusul se transmite în primul rând dacă îți atingi fața (ochii, gura sau nasul). Așadar, dacă eviți să îți atingi fața și păstrezi distanța față de ceilalți din la sală, îți vei reduce șansele de a te îmbolnăvi.

După ce termini antrenamentul, spală-te bine pe mâini cu un scrub bun cu apă și săpun. Nu uita, este nevoie de 20 de secunde de spălare viguroasă a mâinilor cu apă caldă pentru a elimina murdăria, bacteriile și virusurile care te pot îmbolnăvi.

 

Rămâi acasă dacă nu te simți bine

Dacă tușești, ai stomacul supărat, nasul curgător, febră sau nu te simți bine în general, sari peste sală. Acest lucru îți va ajuta corpul să se recupereze pe deplin, ferindu-i și pe alții să se îmbolnăvească. În plus, este un obicei bun pe care îl putem exersa cu toții pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusurilor în general.

Dacă tot simți că ai nevoie de un fel de mișcare, ia în considerare să faci o plimbare prin cartierul tău sau să faci yoga în schimb, iar dacă vrei să te întorci la sală, te așteptăm la my motric!

Distribuie articolul

Check out our google reviews
Angela MariaAngela Maria
15:00 04 Nov 23
Locatie curata, aerisita, aparate performante, clase pentru oricine, personal amabil. 👍
Theodor MoldoveanuTheodor Moldoveanu
08:33 15 Oct 23
Sala de sport foarte curata si moderna. Nu este unul dintre cele mai spațioase dintre ele din București, dar nici nu este prea aglomerat. Au mai mult decât suficiente mașini/greutăți pentru tot ce aveți nevoie.
Marius StancuMarius Stancu
16:02 04 Sep 23
O sală extraordinară, modernă, cu aparate foarte performante. Tot personalul de nota 10, sală de karate este excepțională iar senseii adevărați profesioniști, tineri și cu foarte mult bun-simț! Bravo my motric și karate kid !
Magda TurcanMagda Turcan
13:29 05 Aug 23
O sala cu antrenori profesioniști și dedicați. Un loc deosebit ce îl recomand din inima..
Bogdan ConstantinBogdan Constantin
21:52 27 May 23
O sala moderna cu aparate noi, performante si extrem de facile pentru persoanele ce sunt la inceput de drum.Punctul forte al salii este circuitul milonizer format din 8 aparate inteligente ce se configureaza automat dupa postura si greutatea ideala pentru obiectivul pe care il doresti: slabire sau masa musculara. Sala este foarte curata, permanent dezinfectata, personalul este amabil si intotdeauna prezent.Au inclusiv aparate de kinetoterapie dar pe care nu le-am folosit niciodata pentru ca nu stiu cum si trainerii isi ofera sprijinul doar contracost.Puncte negative: spatiul este mic, abia gaseam loc sa fac exercitii cu gantere sau bara pt biceps. La ore de varf e cam greu sa gasesc loc liber la aparate.Nu au banca scott pt biceps, doar 1 aparat pe care nu il foloseste aproape nimeni pt ca este ciudat si nici circuitul milonizer nu are aparat pt biceps.Nu mi se pare suficient de aerisita sala, desi se pot rabata ferestrele.Muzica e aproape mereu aiurea, rareori am gasit muzica buna pentru antrenament.Pretul mie mi se pare mult prea mare 284 lei/ luna. Am inceput cu 230 pe luna (pret disponibil prin platforma bennefit) si au refuzat sa imi reinnoiasca abonamentul la acelas pret.Circuitul milonizer e cam ciudat deoarece nu poti creste greutatea treptat si esti fortat sa incepi cu greutatea maxima pe care o poti suporta.
Liuba GreceaLiuba Grecea
18:16 18 Apr 23
O sală de gym care are că punct forte sistemul Millon (aparate care se reglează singură în funcție de forma în care ești și de caracteristicele corpului tău, în așa fel încât să poți progresa super particularizat, fără să îți bați capul de cum să reglezi tu aparatele), combinate cu câteva aparate Five-konzept pentru stretching. În rest, aparate obișnuite și o sală pentru ore de grup.Curat, civilizat, recomand.
Ana TAna T
18:17 26 Jul 20
Sala este impecabila, super curata, are aparate de ultima generatie si preferatul meu, conceptul de circuit pe aparatele ce se ajusteaza pe structura ta corporala. Cred ca acesta tehnologie va revolutiona antrenamentele de fitness
js_loader