beneficii sauna mymotric fitness

Sauna – Beneficii uimitoare pentru minte și trup

Cu mulți ani în urmă, diferite civilizatii foloseau sauna în scopuri terapeutice, pentru ceremoniile spirituale sau pentru a face față temperaturilor scăzute.

În epoca modernă, motivele pentru a face sauna le reprezintă beneficiile pe care aceasta le poate  avea pentru sănătate.

Utilizarea saunelor este în creștere, fiind utilizate pentru terapie fizică, în clinici de masaj, spa-uri de sănătate, saloane de înfrumusețare și săli de fitness, fiind adesea asociate cu beneficii pentru sănătate, care includ detoxifiere, accelerarea metabolismului, scădere în greutate, circulație sangvină crescută, reducerea durerii, efecte anti-îmbătrânire, întinerire a pielii, îmbunătățire a funcției cardiovasculare, îmbunătățire a funcției imunitare, îmbunătățirea somnului, managementul stresului și relaxare.

beneficii sauna mymotric

 

Ce beneficii poate avea sauna? 

Indiferent de tipul de saună pentru care optați, efectele pe care le poate avea asupra organismului sunt aproximativ aceleași, după cum urmează:

Efecte relaxante 

Sauna a fost folosită în mod tradițional pentru a produce o senzație de relaxare. Pe măsură ce ritmul cardiac crește, iar vasele de sânge se dilată, există o creștere a fluxului de sânge către piele.

În plus, reacția corpului la căldură te face mai alert și mai puțin receptiv la durere și îți poate oferi un sentiment de bucurie. Căldura îți relaxează mușchii, inclusiv cei de pe față și gât, care sunt adesea încordați după o zi lungă de muncă fizică sau de stat la birou.

Pentru a spori relaxarea, poți să și meditezi cât stai în sauna pentru că atunci când îți calmezi corpul, adesea mintea și emoțiile îi urmează exemplul. Efectul este de lungă durată și te poate ajuta chiar să obțiii un somn mai bun.

Reducerea riscului cardiovascular 

Există cercetări care arată că persoanele care folosesc sauna periodic, pot avea un risc cardiovascular redus, dar și dovezi care sugerează că saunele, pot aduce beneficii persoanelor cu boli reumatice.

Ușurează durerile 

Deoarece vasele de sânge se relaxează și se dilată cât stai în saună, experiența poate ajuta la reducerea tensiunii la nivelul articulațiilor și la ușurarea durerilor musculare. Sauna ar putea fi de ajutor pentru persoanele cu dureri cronice și cu artrită.

Unele studii arată că sauna este benefică pentru durerile de spate, însă nu într-un mod semnificativ din punct de vedere statistic.

Reducerea riscului de Alzheimer 

Alte studii menționează faptul că folosirea cu rigurozitate a saunei (de minimum 4 ori pe săptămână) ar putea scădea riscul de boală Alzheimer.

Gestionarea simptomelor în astm 

Pacienții cu astm pot constata o ușurare a simptomelor dacă fac saună, pentru că temperatura ridicată va facilita dilatarea căilor respiratorii, dar va reduce totodată și nivelul de stres, sporind relaxarea.

Detoxifierea rapidă 

Prin transpirație, eliminăm toxinele din organism. Sauna ne ajută să accelerăm procesul de eliminare a toxinelor.

Concluzie 

Sauna cu moderație nu reprezintă niciun pericol pentru majoritatea persoanelor, însă chiar și așa, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare ar trebui să ceară sfatul medicului dacă se gândesc să încerce sauna.

În plus, deshidratarea este un risc la care te expune sauna, întrucât temperaturile mari te fac să transpiri în exces. Persoanele care suferă de afecțiuni renale sunt predispuse în mod deosebit la deshidratare.

Tensiunea arterială poate să scadă brusc din cauza saunei, ceea ce înseamnă că persoanele care suferă de hipotensiune trebuie să fie precaute, însă și hipertensivii trebuie să utilizeze sauna cu precauție.

Înainte de a a lua decizia de a merge la saună, pentru toate frumoasele beneficii de mai sus,  aruncă un ochi AICI pentru a vedea care sunt regulile pe care trebuie să le respecți și care  sunt contraindicațiile despre care trebuie să ții cont. 

Te-am convins? Hai la saună! Hai la MyMotric!

#EvolveYourMovement #MyMotric #HaiLaSala #Premium Fitness #PremiumGym  #MyMotricTimpuriNoi

Sursa:
https://www.csid.ro/sanatate/sanatate-health/sauna-beneficii-si-riscuri-20153005/

Distribuie articolul

Check out our google reviews
Angela MariaAngela Maria
15:00 04 Nov 23
Locatie curata, aerisita, aparate performante, clase pentru oricine, personal amabil. 👍
Theodor MoldoveanuTheodor Moldoveanu
08:33 15 Oct 23
Sala de sport foarte curata si moderna. Nu este unul dintre cele mai spațioase dintre ele din București, dar nici nu este prea aglomerat. Au mai mult decât suficiente mașini/greutăți pentru tot ce aveți nevoie.
Marius StancuMarius Stancu
16:02 04 Sep 23
O sală extraordinară, modernă, cu aparate foarte performante. Tot personalul de nota 10, sală de karate este excepțională iar senseii adevărați profesioniști, tineri și cu foarte mult bun-simț! Bravo my motric și karate kid !
Magda TurcanMagda Turcan
13:29 05 Aug 23
O sala cu antrenori profesioniști și dedicați. Un loc deosebit ce îl recomand din inima..
Bogdan ConstantinBogdan Constantin
21:52 27 May 23
O sala moderna cu aparate noi, performante si extrem de facile pentru persoanele ce sunt la inceput de drum.Punctul forte al salii este circuitul milonizer format din 8 aparate inteligente ce se configureaza automat dupa postura si greutatea ideala pentru obiectivul pe care il doresti: slabire sau masa musculara. Sala este foarte curata, permanent dezinfectata, personalul este amabil si intotdeauna prezent.Au inclusiv aparate de kinetoterapie dar pe care nu le-am folosit niciodata pentru ca nu stiu cum si trainerii isi ofera sprijinul doar contracost.Puncte negative: spatiul este mic, abia gaseam loc sa fac exercitii cu gantere sau bara pt biceps. La ore de varf e cam greu sa gasesc loc liber la aparate.Nu au banca scott pt biceps, doar 1 aparat pe care nu il foloseste aproape nimeni pt ca este ciudat si nici circuitul milonizer nu are aparat pt biceps.Nu mi se pare suficient de aerisita sala, desi se pot rabata ferestrele.Muzica e aproape mereu aiurea, rareori am gasit muzica buna pentru antrenament.Pretul mie mi se pare mult prea mare 284 lei/ luna. Am inceput cu 230 pe luna (pret disponibil prin platforma bennefit) si au refuzat sa imi reinnoiasca abonamentul la acelas pret.Circuitul milonizer e cam ciudat deoarece nu poti creste greutatea treptat si esti fortat sa incepi cu greutatea maxima pe care o poti suporta.
Liuba GreceaLiuba Grecea
18:16 18 Apr 23
O sală de gym care are că punct forte sistemul Millon (aparate care se reglează singură în funcție de forma în care ești și de caracteristicele corpului tău, în așa fel încât să poți progresa super particularizat, fără să îți bați capul de cum să reglezi tu aparatele), combinate cu câteva aparate Five-konzept pentru stretching. În rest, aparate obișnuite și o sală pentru ore de grup.Curat, civilizat, recomand.
Ana TAna T
18:17 26 Jul 20
Sala este impecabila, super curata, are aparate de ultima generatie si preferatul meu, conceptul de circuit pe aparatele ce se ajusteaza pe structura ta corporala. Cred ca acesta tehnologie va revolutiona antrenamentele de fitness
js_loader