Antrenează-te în siguranță cu exerciții de impact redus

Menținerea activă cu exerciții fizice regulate este o parte importantă a stării de bine generale. Însă dacă abia acum ai început să faci sport, te recuperezi de la o accidentare sau te confrunți cu efectele îmbătrânirii, ai opțiuni care te pot ține în formă, fără stres excesiv asupra articulațiilor.

Iar acestea nu trebuie să fie antrenamentele bunicii tale. Exercițiile cu impact scăzut sunt mai populare decât oricând, datorită unei explozii în orele de group fitness și diversității antrenamentelor inspirate din nevoile noastre.

Când vine vorba de exerciții fizice, impactul se măsoară prin stresul pus pe articulații, mai degrabă decât prin durata antrenamentului. Activitatea cu impact ridicat înglobează, de asemenea, activități precum alergarea și gimnastica, ce implică mișcări sacadate sau aterizări dure.

Exercițiile cu impact redus implică mișcări mai fluide, dar asta nu înseamnă că sunt întotdeauna mai ușoare, deoarece exercițiile care cer mai mult echilibru sau flexibilitate pot fi la fel de dificile pentru mulți sportivi.

 

Ce beneficii am?

Exercițiile fizice obișnuite au o multitudine de beneficii, de la rezistență îmbunătățită și rezistență musculară, la flexibilitate, reducerea durerii și sănătatea inimii. De asemenea, îți antrenează articulațiile pentru a rămâne stabil și te poate ajuta la prevenirea fracturilor osoase.

Totuși, dacă ești tânăr și sănătos, ar trebui să continui să faci exerciții cu impact mai ridicat, deoarece încurajează și mai multă stabilitate articulară. Desigur, practică întotdeauna cu moderație.

 

Care sunt sporturile cu impact redus?

Yoga. Yoga încorporează exerciții de greutate corporală și de echilibru care îți vor provoca corpul. Este excelent pentru cei care doresc să își îmbunătățească flexibilitatea, precum și forța. În plus, poate atenua durerile articulare.

Înot. Piscinele nu se rezumă doar la relaxare. Înotul poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității, forței, circulației și capacității pulmonare. Atunci când faci exerciții în apă, 90% din corpul tău este plin de viață, ceea ce elimină stresul din articulații. Potrivit unui studiu al Jurnalului Internațional de Medicină Sportivă, înotul este una dintre cele mai bune tehnici de recuperare.

Ciclism. Dacă îți place să alergi, dar te lupți cu presiunea pe genunchi, ciclismul este o opțiune excelentă. Poți încerca afară sau chiar în sala de fitness. În plus, ca o tendință de vârf în domeniul group fitness, există o mulțime de opțiuni pentru ciclism interior.

Pilates. Nu vei obține un abdomen puternic făcând crunches toată ziua, încearcă Pilates în schimb, te ajută să slăbești fără a pune prea multă tensiune pe articulații.

Bicicleta eliptică. Scuze, bandă de alergare. Eliptica ia tortul când vine vorba de a pune mai puțin stres pe picioare, potrivit unui studiu din 2014.

Cum să te ferești de accidentări când te antrenezi în aer liber

Odată cu vara, vin sporturi în aer liber, activități și exerciții fizice. Această creștere a activității duce la creșterea potențialului de răni.

De la intensificarea antrenamentului acasă la pur și simplu alergând cu copiii, este ușor să fii prea preocupați de vremea distractivă și mai caldă pentru a-ți da seama că riști să te rănești.

Când este iarnă, oamenii sunt în căutarea riscurilor, dar nu și vara. Când temperaturile cresc, există o creștere a numărului de fracturi, leziuni la efort și nu numai.

Iată câteva măsuri simple de făcut pentru a te asigura că vei avea o vară sigură și fără accidentări.

 

Încălzește-te și întinde-te pentru orice activitate. Când vine vorba de jocul afară, poate părea o distracție nevinovată, dar poate fi o activitate fizică riguroasă. Și dacă nu ești obișnuit cu activitatea, riști să îți accidentezi genunchii, șoldurile sau chiar spatele.

Înainte de a te implica în activități fizice în aer liber, fie că te joci cu copiii, fie că mergi cu bicicleta sau mergi la alergat, asigură-te că îți pregătești corpul. Încălzește-te și apoi fă puțin stretching.

 

Ia pauze și bea apă. În timpul distracției afară, luarea pauzelor te poate ajuta, de asemenea, să previi rănile. Asigură-te că faci pauze de apă. Între căldură și efort fizic, este important să rămâi hidratat. Bea multă apă, deoarece îți menține temperatura corpului normală și îți menține mușchii lubrifiați. Și, dacă transpi, apa potabilă reface acele lichide, prevenind crampele musculare.

 

Te dor genunchii când te antrenezi? Uite ce trebuie să știi:

Dacă nu te simți bine când execuți exerciții precum fandări și genuflexiuni, s-ar putea să dai rapid vina pe genunchi. Dar asta nu înseamnă că doar pe genunchi ar trebui să te focusezi sau că sunt ei de vină.

Multe persoane care se plâng de dureri de genunchi în timpul acestor exerciții, nu au de fapt mobilitatea sau forța necesară în șolduri sau glezne. Aceste părți ale corpului, când nu pot lucra la capacitatea lor maximă, pot ajunge să pună mai mult stres sau tensiune pe genunchi decât ți-ai imagina.

Dar, într-adevăr, orice dezechilibru al mușchilor extremității inferioare, fesieri, biceps femural etc. pot afecta genunchii. Toate susțin cele două articulații ale genunchiului, articulația tibiofemorală și articulația patellofemorală, de aceea este important să te asiguri că folosești greutatea potrivită ca genunchii tăi să se simtă bine. Desigur, dacă simți o durere ascuțită sau bruscă, auzi un zgomot ciudat sau ai dureri sau umflături care nu se îmbunătățesc după câteva zile, este bine să consulți un medic pentru a te asigura că nu ești rănit.

Dacă ceea ce simți, este totuși un aspect mai general și un disconfort care se agravează, construirea mușchilor din jur poate face o diferență mare în durerile de genunchi. Până să construiești mușchii din jur și să începi să te simți mai bine, evită mișcările care pun presiune pe genunchi și orice este cu impact ridicat.

De asemenea, dacă fandările și genuflexiunile îți provoacă disconfort, ar putea fi un semn că le faci în mod necorespunzător. Aceste exerciții ar trebui făcute întotdeauna fără greutate suplimentară până la perfecționarea formei. Iar dacă nu te descurci, antrenorii din sălile #mymotric sunt gata să îți sară în ajutor oricând, pentru că nu uita, sunt specializați și în kinetoterapie.

Pe curând!

Distribuie articolul

Check out our google reviews
Angela MariaAngela Maria
15:00 04 Nov 23
Locatie curata, aerisita, aparate performante, clase pentru oricine, personal amabil. 👍
Theodor MoldoveanuTheodor Moldoveanu
08:33 15 Oct 23
Sala de sport foarte curata si moderna. Nu este unul dintre cele mai spațioase dintre ele din București, dar nici nu este prea aglomerat. Au mai mult decât suficiente mașini/greutăți pentru tot ce aveți nevoie.
Marius StancuMarius Stancu
16:02 04 Sep 23
O sală extraordinară, modernă, cu aparate foarte performante. Tot personalul de nota 10, sală de karate este excepțională iar senseii adevărați profesioniști, tineri și cu foarte mult bun-simț! Bravo my motric și karate kid !
Magda TurcanMagda Turcan
13:29 05 Aug 23
O sala cu antrenori profesioniști și dedicați. Un loc deosebit ce îl recomand din inima..
Bogdan ConstantinBogdan Constantin
21:52 27 May 23
O sala moderna cu aparate noi, performante si extrem de facile pentru persoanele ce sunt la inceput de drum.Punctul forte al salii este circuitul milonizer format din 8 aparate inteligente ce se configureaza automat dupa postura si greutatea ideala pentru obiectivul pe care il doresti: slabire sau masa musculara. Sala este foarte curata, permanent dezinfectata, personalul este amabil si intotdeauna prezent.Au inclusiv aparate de kinetoterapie dar pe care nu le-am folosit niciodata pentru ca nu stiu cum si trainerii isi ofera sprijinul doar contracost.Puncte negative: spatiul este mic, abia gaseam loc sa fac exercitii cu gantere sau bara pt biceps. La ore de varf e cam greu sa gasesc loc liber la aparate.Nu au banca scott pt biceps, doar 1 aparat pe care nu il foloseste aproape nimeni pt ca este ciudat si nici circuitul milonizer nu are aparat pt biceps.Nu mi se pare suficient de aerisita sala, desi se pot rabata ferestrele.Muzica e aproape mereu aiurea, rareori am gasit muzica buna pentru antrenament.Pretul mie mi se pare mult prea mare 284 lei/ luna. Am inceput cu 230 pe luna (pret disponibil prin platforma bennefit) si au refuzat sa imi reinnoiasca abonamentul la acelas pret.Circuitul milonizer e cam ciudat deoarece nu poti creste greutatea treptat si esti fortat sa incepi cu greutatea maxima pe care o poti suporta.
Liuba GreceaLiuba Grecea
18:16 18 Apr 23
O sală de gym care are că punct forte sistemul Millon (aparate care se reglează singură în funcție de forma în care ești și de caracteristicele corpului tău, în așa fel încât să poți progresa super particularizat, fără să îți bați capul de cum să reglezi tu aparatele), combinate cu câteva aparate Five-konzept pentru stretching. În rest, aparate obișnuite și o sală pentru ore de grup.Curat, civilizat, recomand.
Ana TAna T
18:17 26 Jul 20
Sala este impecabila, super curata, are aparate de ultima generatie si preferatul meu, conceptul de circuit pe aparatele ce se ajusteaza pe structura ta corporala. Cred ca acesta tehnologie va revolutiona antrenamentele de fitness
js_loader