Cum să mănânci mai sănătos cheltuind mai puțin

Dacă vrei să știi cum poți economisi bani când faci cumpărături, primul pas este să îți planifici mesele. Acest lucru este mai ușor decât pare. Majoritatea oamenilor sunt mulțumiți să mănânce același mic dejun și prânz în fiecare zi fără să îi deranjeze.

Poți face o listă cu trei idei de mic dejun și prânz și o duzină de idei de cină. Urmărește lista tuturor ingredientelor de care ai nevoie pentru a face aceste mese. Această listă va constitui majoritatea listei de cumpărături.

Când nu știi ce să mănânci, mergi la magazinul alimentar și începi să pui lucruri în coș la întâmplare, iar acesta este un mod scump de a face cumpărături.

Desigur, va trebui să adaugi lucruri suplimentare pe lista ta uneori, nu ai ulei de măsline sau este aniversarea ta și pregătești o masă specială.

 

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a economisi atunci când mergi la cumpărături

Nu mai cumpăra din impuls. Fă-ți o listă de alimente și respect-o. Nu face cumpărături când îți este foame pentru a evita cumpărăturile spontane.

Căutați reduceri și utilizați cupoane. Verificați site-urile web sau pliantele magazinelor alimentare pentru a vedea ce promoții există. Căută ingrediente pe care le poți folosi pentru mai multe mese, precum fasole, ouă, orez brun, paste, carne și legume, precum morcovii și ceapa.

Accesați piața fermierilor locali. Poți găsi produse proaspete, ouă și chiar carne în aceste piețe, adesea la prețuri mult mai mici decât în magazinele alimentare. Cumpărând direct de la un fermier înseamnă că vei primi o mare varietate de alimente proaspete și sănătoase, în timp ce susții economia locală. Deoarece articolele sunt în vârful prospețimii, poți să te aprovizionezi cu preferatele tale și să le congelezi pentru utilizarea ulterioară.

Alege fructe și legume proaspete în sezon, care costă mai puțin. Pentru cea mai bună calitate, cumpără cât mai multe produse pe care le vei folosi în 4-5 zile. Folosește fructe cum ar fi banane sau piersici fresh sau pune-le în congelator pentru utilizare ulterioară.

Când produsele proaspete devin scumpe, cumpără fructe și legume congelate sau din conserve, de preferință fără adăugare de zahăr sau sare. Încearcă mărcile magazinelor. Acestea sunt de aceeași calitate ca și produsele de marcă, dar costă mai puțin.

Limitează gustările nesănătoase și băuturile îndulcite. Majoritatea furnizează mai multe grăsimi și zahăr pe porție și mai puține fibre. De asemenea, aceste articole sunt costisitoare și oferă mai puțină nutriție decât fructele proaspete, legumele, iaurtul și nucile.

Planificarea meselor pentru o săptămână. Efectuarea unui meniu săptămânal și planificarea meselor în jurul a ceea ce este în promoție sau a obiectelor pe care le ai deja te vor economisi atât bani, cât și timp.

Gătește mese sănătoase acasă. După ce te aprovizionezi cu alimente, este ușor să le transformi în mese hrănitoare. Internetul este un loc minunat pentru a începe. O simplă căutare te poate ajuta să îți dai seama ce să faci cu ingredientele și să găsești rețete nutritive pentru a economisi și a mânca sănătos.

Bazează-ți mesele în jurul legumelor, proteinelor și cerealelor integrale. Încearcă să planifici caserolele în meniul tău săptămânal. Dacă nu mănânci carne, încercă conserve sau fasole uscată pentru proteine, cum ar fi fasolea neagră, lintea sau năutul.

 

Cum să faci cumpărăturile în siguranță

În ciuda pandemiei globale, cumpărăturile pentru alimente și alte articole de uz casnic sunt necesare. Iată câteva sfaturi pentru îndeplinirea sarcinii în siguranță.

Pandemia COVID-19 a schimbat modul în care facem lucrurile de zi cu zi, cum ar fi cumpărăturile alimentare. Este posibil să vă întrebați: ar trebui să port mănuși? Pot folosi saci reutilizabili? Ar trebui să-mi dezinfectez produsele alimentare?

Această sarcină, odată simplă, poate acum să fie stresantă. Dar nu trebuie să fie.

 

  1. Cum spuneam și mai devreme, mergi la magazin cu o listă și cumpără rapid

Realizarea unei liste de alimente din timp te va ajuta să te deplasezii prin magazin cât mai eficient. Cu cât petreci mai puțin timp în magazin, cu atât este mai mic riscul pentru tine și pentru ceilalți.

În timp ce te deplasezi prin magazin, nu uita să urmezi indicațiile de distanțare socială. Mențineți cel puțin 2 metri distanță între tine și ceilalți, inclusiv angajații magazinelor alimentare,

  1. Poartă mască și evită mănușile

Deoarece oamenii pot fi infectați cu virusul, dar nu prezintă simptome imediat, purtarea unei măști poate ajuta la protejarea altora de îmbolnăvire.

Te întrebi dacă trebuie să porți mănuși? Sari peste mănuși în favoarea folosirii dezinfectanților de mâini sau a spălării mâinilor înainte de a intra în magazin, după ce plecii și când ajungi acasă.

Mănușile ne pot da un fals sentiment de siguranță. După ce atingi ceva cu mâna, mănușa este contaminată și apoi, poți contamina alte lucruri precum telefonul, portofelul fără să îți dai seama.

Dacă alegi să porți mănuși, fii atent la ceea ce atingi. Și asigură-te că le îndepărtezi corect, întorcându-le înăuntru, în timp ce le îndepărtezi de pe mâini.

  1. Nu îți face griji cu privire la dezinfectarea alimentelor

Cei mai mulți specialiști în boli infecțioase sunt de acord că cel mai mare risc în cazul cumpărăturilor alimentare este în magazin, cu persoane care ar putea avea COVID-19, nu cu articolele de pe rafturi.

Deși este posibil să te infectezi cu COVID-19 de pe suprafețele contaminate, este mai probabil să îl obții din picături respiratorii de la o altă persoană, de aceea este importantă practicarea distanțării sociale.

Dacă dorești să ștergi alimentele, cel mai bine este să eviți să utilizezi șervețele dezinfectante, destinate suprafețelor dure și să folosești în schimb săpun și apă. Dacă ai fructe și legume proaspete, spală-le doar cu apă.

  1. Dezinfectează pungile de alimente reutilizabile

În timp ce pungile reutilizabile sunt grozave pentru mediu, trebuie luate anumite precauții pentru a le păstra curate și fără germeni. Urmează aceste sfaturi atunci când utilizezi pungi refolosibile:

-spală des pungile refolosibile, fie la mână cu apă fierbinte și săpun, fie în mașina de spălat.

-spală-te pe mâini după ce ai pus alimentele în frigider

-depozitează pungile într-un loc curat și uscat

-nu păstra pungile în portbagajul mașinii

Unele magazine au interzis utilizarea pungilor refolosibile în acest timp, așa că asigurăi-te că respectați îndrumările pe care le are magazinul alimentar.

 

Spor la cumpărături!

Distribuie articolul

Check out our google reviews
Angela MariaAngela Maria
15:00 04 Nov 23
Locatie curata, aerisita, aparate performante, clase pentru oricine, personal amabil. 👍
Theodor MoldoveanuTheodor Moldoveanu
08:33 15 Oct 23
Sala de sport foarte curata si moderna. Nu este unul dintre cele mai spațioase dintre ele din București, dar nici nu este prea aglomerat. Au mai mult decât suficiente mașini/greutăți pentru tot ce aveți nevoie.
Marius StancuMarius Stancu
16:02 04 Sep 23
O sală extraordinară, modernă, cu aparate foarte performante. Tot personalul de nota 10, sală de karate este excepțională iar senseii adevărați profesioniști, tineri și cu foarte mult bun-simț! Bravo my motric și karate kid !
Magda TurcanMagda Turcan
13:29 05 Aug 23
O sala cu antrenori profesioniști și dedicați. Un loc deosebit ce îl recomand din inima..
Bogdan ConstantinBogdan Constantin
21:52 27 May 23
O sala moderna cu aparate noi, performante si extrem de facile pentru persoanele ce sunt la inceput de drum.Punctul forte al salii este circuitul milonizer format din 8 aparate inteligente ce se configureaza automat dupa postura si greutatea ideala pentru obiectivul pe care il doresti: slabire sau masa musculara. Sala este foarte curata, permanent dezinfectata, personalul este amabil si intotdeauna prezent.Au inclusiv aparate de kinetoterapie dar pe care nu le-am folosit niciodata pentru ca nu stiu cum si trainerii isi ofera sprijinul doar contracost.Puncte negative: spatiul este mic, abia gaseam loc sa fac exercitii cu gantere sau bara pt biceps. La ore de varf e cam greu sa gasesc loc liber la aparate.Nu au banca scott pt biceps, doar 1 aparat pe care nu il foloseste aproape nimeni pt ca este ciudat si nici circuitul milonizer nu are aparat pt biceps.Nu mi se pare suficient de aerisita sala, desi se pot rabata ferestrele.Muzica e aproape mereu aiurea, rareori am gasit muzica buna pentru antrenament.Pretul mie mi se pare mult prea mare 284 lei/ luna. Am inceput cu 230 pe luna (pret disponibil prin platforma bennefit) si au refuzat sa imi reinnoiasca abonamentul la acelas pret.Circuitul milonizer e cam ciudat deoarece nu poti creste greutatea treptat si esti fortat sa incepi cu greutatea maxima pe care o poti suporta.
Liuba GreceaLiuba Grecea
18:16 18 Apr 23
O sală de gym care are că punct forte sistemul Millon (aparate care se reglează singură în funcție de forma în care ești și de caracteristicele corpului tău, în așa fel încât să poți progresa super particularizat, fără să îți bați capul de cum să reglezi tu aparatele), combinate cu câteva aparate Five-konzept pentru stretching. În rest, aparate obișnuite și o sală pentru ore de grup.Curat, civilizat, recomand.
Ana TAna T
18:17 26 Jul 20
Sala este impecabila, super curata, are aparate de ultima generatie si preferatul meu, conceptul de circuit pe aparatele ce se ajusteaza pe structura ta corporala. Cred ca acesta tehnologie va revolutiona antrenamentele de fitness
js_loader