Blog

Trigger Point – Terapia durerilor musculare

Din punct de vedere clinic, punctele trigger miofasciale pot fi identificate ușor în regiuni dureroase la nivelul mușchilor. Aceste modificări microscopice au loc în fibrele musculare, determinându-le să rămână contractate și să se cronicizeze. Acest lucru se întâmplă din cauza, supraîncărcării sau încărcării incorecte a mușchiului în acțiunile motrice, situații ce duc la o contracție susținută, care nu este capabilă să se rezolve de la sine.
Microleziunile apar la nivelul […]

Calorii vs Timp – Cum ard caloriile mai repede?

Una dintre cele mai frecvente întrebări la care trebuie să răspundă un antrenor este aceasta:
“Cum fac să ard cât mai multe calorii într-un timp cât mai scurt?”

“Ei bine, este o întrebare pentru care nu există doar un singur răspuns, ci chiar mai multe, în funcție de obiectivele propuse. Din experiență, însă, am observat că această întrebare este pusă cel mai des atunci când obiectivul este scăderea în greutate.”

Febra musculară – Adaptarea corpului la efort

Când vine vorba despre antrenament și rezultate, adaptarea corpului și recuperarea sunt esențiale.

Vorbind de începutul în antrenament, febra musculară este un reper pentru evaluarea unui antrenament dus dincolo de limita de rezistentă obișnuită, însă poți face febră musculară și dacă antrenamentul nu a fost corect sau eficient. Din acest motiv, cel mai indicat ar fi să începi activitatea sportivă sub supravgherea unui antrenor.